ילדים על הרצף עשויים להיות זכאים לקבל מחשבי תקשורת תומכת וחליפית (תת"ח).
תת"ח (תקשורת תומכת וחליפית) הוא שם כולל למגוון אמצעים התומכים בתקשורת מילולית לקויה או מחליפים אותה ומאפשרים דרכים נוספות להעברת המסר (ג'סטות - PECS ערכת תקשורת באמצעות החלפת תמונות, פלטים קוליים ואפליקציות לתת"ח במכשירי iPad ועוד). ילדים ובוגרים על הרצף האוטיסטי זכאים למימון תת"ח שאושר בסל הבריאות לפי חוזר המנכ"ל במקרים המתאימים, כך שיוכלו להשתלב בסביבה, לפתח יכולות שפה וחשיבה, להתפתח רגשית, להיות משתתף פעיל בחברה, ולהגביר תפקוד מסתגל
הקריטריון לקבלת מכשיר עזר חלופי הוא לקות בתקשורת המילולית (או שהילד/בוגר לא מדבר או מדבר באופן לא מותאם לגילו).
בכדי לקבל מחשבי תקשורת על קלינאי/ת תקשורת להגיש את הבקשה "ליחידה הארצית למכשירי שיקום וניידות" במשרד הבריאות. הטופס ימולא ויישלח אך ורק על ידי קלינאי/ת התקשורת (פרטית או קופ"ח או מהמסגרת החינוכית) וזאת רק אחרי שהילד או הבוגר התנסה על אותו מכשיר אותו הוא מבקש, תקופת התנסות של שלושה חודשים. אם יש צורך במכשיר מותאם אינדיווידואלי עם זרוע או משהו מיוחד – יש לקבל דו"ח ממרפא/ה בעיסוק.
המכשירים מיועדים לשימוש ביתי עבור ילדים או בוגרים שאינם יכולים לקיים תקשורת מילולית ושאינם יכולים להיעזר במכשירי פלט קולי או לוחות תמונות או טאבלטים לצורך תקשורת ואשר מחשבי התקשורת יאפשרו להם תקשורת יעילה. אין תלות במצב סוציואקונומי או רמת תפקוד של הילד או הבוגר.
למידע נוסף באתר משרד הבריאות - לחץ כאן.