click to menu Menu Close
Menu Close
מידע לשעת חירום

בית לחיים

בית המיועד לאנשים מגיל 21 הנמצאים על הספקטרום האוטיסטי לכל מהלך חייהם. הבתים לחיים פועלים בגישה הוליסטית הרואה את האדם כשלם ומתייחסת לצרכיו הנפשיים, הגופניים הקוגניטיביים והחברתיים.

ה'בית לחיים' למבוגרים על הרצף האוטיסטי, מיועד להוות מסגרת מגורים שיתופית מותאמת עבורם לאורך כל ימי חייהם. מרבית 'הבתים לחיים' של אלו"ט תוכננו בליווי צוות מקצועי, כך שמראש נלקחו בחשבון צרכי הנגישות הייחודים לדיירי הבית (ארגון מרחבי, תאורה, אקוסטיקה, פרטי ריהוט וכדומה).

ההתנהלות היומיומית בבתים הינה לפי גישה ממוקדת אדם ועקרונות הסיווג הבינלאומי של תפקוד, מוגבלות ובריאות (International Classification of Functioning, disability and health – ארגון הבריאות העולמי). עקרונות אלה מכירים בכך שתפקוד ומוגבלות הנם תוצר של יחסים המשתנים תדיר בין מצבו הבריאותי של האדם, סביבתו וגורמים אישיים. עוד הם שמים דגש על כינון קהילה תומכת וסביבת מגורים מאוזנת, מכילה ומעצימה, תוך כיבוד היכולות והאתגרים הייחודיים לכל אחד ואחת. 

ביטויי האוטיזם הנם מורכבים ומגוונים עד מאוד. על כן, מענה מדויק לצרכים דורש הערכה מקיפה, המתייחסת לכלל צרכיו של האדם – פיזיים, קוגניטיביים, רגשיים וחברתיים. הערכה זו, בעת ההשתלבות לראשונה בבית, מסייעת בעיצוב תכניות תמיכה מותאמות המתייחסות לתחומי צורך ספציפיים, תוך התמקדות בחוזקותיו וביכולותיו של כל אדם. הערכות חוזרות מתבצעות לפרקים לשם מעקב אחר התוכניות ועדכונן במידת הצורך. 

בבתים שלנו אנו שואפים ליצור סביבה מותאמת לאתגרי העיבוד והוויסות החושי של האדם, לקדם את חווית הרווחה הכללית שלו ולהפחית מחסומים המונעים השתתפות בפעילויות יומיום. לשם כך אנו פועלים במספר מישורים:

· אנשי מקצועות הבריאות מלווים באופן אישי ו/או קבוצתי את דיירי הבית ונותנים הדרכה לצוותים בנוגע לפרופיל האינדיבידואלי הייחודי עליו הם נדרשים לתת את הדעת. 

· סדר היום מעוגן בשגרה קבועה של יציאה לתעסוקה בבקרים וחזרה לבית אחר הצהריים.

· בשעות אחר הצהריים מועברים חוגי מוזיקה וספורט, תכנים של העשרה קוגניטיבית ופעילויות פנאי נוספות. כל אלה יוצרים הזדמנויות לביטוי יצירתי, לתקשורת ולרווחה רגשית.

· באמצעות יוזמות לפיתוח כישורי חיים וכן שגרה יומיומית המקפידה על טיפול עצמי ומילוי תפקידים בניהול הבית, נוצרות הזדמנויות להשתתפות. הצלחה בהם תורמת לפיתוח חווית המסוגלות ותחושת עצמאות.

בהיבט הסביבתי, הבתים שלנו מוקמים בתוך קהילה המקדמת הכלה ונגישות. 

· אורח החיים בבית דומה ככל האפשר לחיים כיחידה משפחתית (8 דיירים המלווים בצוות מדריכים לאורך כל שעות היממה). 

· אנו פועלים ליצירת קשרים עם ארגונים קהילתיים ועסקים שונים בכדי ליצור הזדמנויות לשימוש במשאבים ובשירותים חיצוניים בהתאם ליכולות דיירי הבית. טיפוח היחסים בתוך הקהילה הרחבה אף מאפשר הזדמנויות להשתלבות חברתית וצמצום תחושת הבידוד והניכור.

· מעבר לפעילויות יומיומיות קבועות מתארגנים גם טיולים מגוונים, יציאות לקולנוע לצפייה בסרטים, ארוחות במסעדות ואחת לשנה אף יציאה לנופש בן יומיים-שלושה ברחבי הארץ.

כאמור, בבתים לחיים שלנו אנחנו נותנים את הדעת על הגורמים האישיים המגוונים המשפיעים על התפקוד של האדם ועל מוגבלותו. דרך תוכניות ופעילויות מגוונות לאורך שגרת היום, ושיתוף האנשים עצמם בבחירת פעילויותיהם, ישנה התייחסות לאוטונומיה אינדיבידואלית, פיתוח מיומנויות עצמאות, היבטים של הגדרה עצמית ותהליכי קבלת החלטות ממוקדי אדם. 

את ההפעלה של כל 'בית לחיים' מלווה ועדת היגוי המשמשת כמסגרת מייעצת. ועדה זו מסייעת לחשיבה על התנהלות הבית ותפעולו השוטף, ומורכבת ממנהל הבית, נציג עמותת אלו"ט, נציג הרווחה וכן נציגות של הורי דיירי הבית.

הידעת?…

חוק מעונות יום שיקומיים בשנת 2000 קובע את זכותם של פעוטות עם מוגבלות, לרבות על הספקטרום האוטיסטי, לטיפול ולחינוך במסגרות יום ייעודיות.

יצירת קשר
האתר נמצא עדיין בשלבי בניה. חלק מן התכנים ו/או התפקודים עלולים להיות חסרים.
צריכים עזרה?

משפחה במרכז

מעטפת טיפולית והדרכות הורים במחיר מסובסד
לחצו כאן

זכות
בקלות

קו סיוע למתן מידע והכוונה במיצוי זכויות
*5922

קו הורים להורים

קו תמיכה
רגשי - אישי מהורים להורים
03-6709094